Valkyrien.


Klargjøring før eg kaster loss
Sted: Kopervik
Dato: 7.april 2006

Nå nærmer det seg avreise med stormskritt. Eg har jobba mye gjennom vinteren med å få båten seileklar. Hele tiden har eg tenkt at det er god tid, for det er jo lenge til avreise, men det kan eg ikke si nå lenger. Eg har mye og gjør, og tiden flyr nesten ifra meg. Det meste er likevel under kontroll, så turen starter som planlagt den 1. mai.

Båten ble satt på land mandag den 3. april, og der blir den nok stående i 3 uker. Den står på Gofarnes, hos Karmøy Seilforening. I løpet av den tiden skal eg få gjort det resterende av arbeidet, som gjør at båten blir klar til den store turen.

Motoren er tatt av og erstattes med en ny Tohatsu 9,8 hk 4.takt. Motorbraketten er avmontert, da den skal flyttes ut mot babord side. Det må gjøres fordi eg skal montere vindroret i senter. Eg har valgt et vindror fra Danmark, av merket First-Mate. På babord side oppe på rekka skal eg montere den nye vindgeneratoren, av merket Rutland 913.

Det blir laget ekstra drenering av sjøvann ut av cockpiten, da det er viktig å få vannet hurtig ut av båten under seilas i dårlig vær. Vinduene skal bli forsterket med en sterk type plastglass som legges utenpå de eksisterende vinduene, og skyveluka og dørene blir forsterket. Det viktigste er å holde båten tett.

Alle fall og skjøter er skiftet ut, med reserver liggende klar. Seilene blir nå byttet ut med helt nye seil. Lanternene er skiftet ut med LED lanterner, både forut, akterut og i mastetoppen. LED lanterner er dyre, men de er veldig strømbesparende.

Alt utstyret er kjøpt inn, nå må eg bara finne plass til alt…. :). Båten skal vaskes, bones, poleres og stoffes før den blir satt ut igjen. Eg blir nok aldri heilt klar med alt eg vil gjøre før seilasen starter, men sånn er det bare.

Så dagene frem til avreise kommer til å gå alt for fort, men nå begynner eg virkelig å glede meg til dagen eg kaster loss. Eg leser fremdeles bøker og fanger opp andres erfaringer. Det skal bli herlig og sette seil med kursen sørover.

Tilbake