Valkyrien


.


Eg, Øystein er kaptein på båten, og kommer til å føre båten hele verden rundt. Mannskap ellers på turen kommer til å variere. Min barndomskamerat Vidar Krovik mønstret på i Gibraltar. Han kommer nok til å være med som mannskap frem til vi når New Zealand i november 2007. Videre der ifra så har eg ingen avtaler om mannskap. Eg tar det som det kommer, men har forberedt meg på mye soloseiling.

Kaptein
Øystein Djønne

Født: 1981
Oppvokst: Kopervik, Karmøy
E-post: kaptein@valkyrien.tk
Mønstret på: 01.mai 2006

Fra eg var 4 år gammel har eg bodd ved sjøen. Mye av tiden min ble brukt til å være ved og på sjøen. Familien hadde en 16 fots robåt med 4 hk. Opp igjennom årene hadde eg ulike båter. Fra eg var 15 år gammel så har eg drømt om jordomseiling som kaptein på egen båt. I april 2002 kjøpte eg min første seilebåt, en Maxi 95. Den kjøpte eg for å bruke som hybel. Seiling hadde eg aldri gjort, men fant fort ut at det var utrolig givende.

Etter 2 år med Maxi`en ble den solgt, å eg kjøpte i sammen med et søskenbarn neste båt. Da ble det en Bavaria 32, også den bodde eg i heile året. Da den blei solgt et år etter, så kjøpte eg meg en Leisure 22. Nå har eg bodd i den siden mai-2005 å eg stortrives. I 2002 så starta eg som smått å sanke inn informasjon å tips for en jordomseiling. Etter 4 år med planlegging så har eg forberedt meg så godt eg kan både når det gjelder rutevalg, utstyr og økonomi. Eg har nå bodd i båt siden mai 2002, så eg vet i hvert fall hva det har å by på. Det er nok flere som mener at eg har bomma stort når det gjelder båtvalg. Den som lever får se. 1.mai 2006 kastet eg loss og startet på min livs drøm; ”Kaptein i egen skute, på jordomseiling”

Fokkeslask
Vidar Krovik

Født: 1981
Oppvokst: Kopervik, Karmøy
Tlf: 41 41 84 02
E-post: fokkeslask@valkyrien.tk
Mønstret på: 19.september 2006

Jeg har som Øystein vokst opp i Kopervik og hatt mye tilknytning til båt og sjø. Min far er en aktiv motorbåt mann som tok oss med på mange turer rundt hele Vestlandet og Sørlandet, samt to turer til Stockholm. Jeg har arvet interessen for båtlivet av min far og har alltid satt veldig stor pris på all den tiden jeg har vært i båt. Den interessen førte også til at jeg i 2000 flyttet til Trondheim og startet på sivilingeniørutdannelse i Marin Teknikk.

Som mange andre har jeg alltid sett på jordomseiling som et av livets største eventyr. Det har fristet å bo i en båt og oppleve verden uten det maset og tidspresset som følger med flyreiser og søket etter forskjellige overnattingsplasser. Selv om veldig mange har en slik drøm om jordomseiling, forblir det som oftest med en drøm. Det hadde det nok gjort for meg også, om det ikke hadde vært for at Øystein så målbevist har planlagt en jordomseiling i så mange år og har tilbudt meg plass ombord. Jeg er nok litt skeptisk til å bruke 3,5 år til sjøs, så den foreløpige planen er å bli med i litt over 1 år. 19. september mønstret jeg på Valkyrien i Gibraltar, og vil følge ferden frem til vi nærmer oss New Zealand.

Selv om jeg hele livet har vært i båt og rundt båter, har jeg inntil for få år siden hatt veldig lite seilerfaring. Det forandret seg etter at Øystein kjøpte sin første seilbåt, og vi har hatt mange seilturer sammen i alle hans 3 seilbåter. Det er hardt for en motorbåtmann som meg, som er oppdratt til å se ned på seilere, å innrømme at jeg virkelig har fått sansen for seiling. Jeg har nok veldig mye igjen å lære, men ser frem til å få den kunnskapen underveis. Jeg har full tillitt til Kaptein Øystein, og tror det er godt at vi kjenner hverandre så godt når vi skal bo oppå hverandre i en så liten båt over så lang tid. Jeg gleder meg utrolig til reisen, det er som sagt en reise mange drømmer om, og vi skal nå leve ut denne drømmen.

Styrmann
Sverre Bårdsen

Født: 1978
Oppvokst: Sevland, Karmøy
Tlf: 90 52 56 19
E-post: fokkeslask@valkyrien.tk
Mønstringsperiode: 18.juli 2006 til 02.august 2006
Avlagt distanse: 332 nm

Hei. Eg er sverre og er det "søskenbarnet" som Øystein har nevnt i ulike tekster og formater. Det var meg og Øystein som utgangspunktet hadde planer og ønsker om å seile jorda rundt sammen, og me som kjøpte Margit (som er navnet til vår bestemor) med tanke på dette. Tiå den går og tiå forandrer seg, og som eg sa i ett avis-intervjuv...."får eg dame, blir det ingen jordomseiling på meg". Det er som ett eller anna ordtak sier.."kvinner er som skip, de BØR bemannes". Så då har eg "bemanna" ett flott skip:) som heter Nina, og som er ett møkje bedre allternativ enn jordomseiling!! Men meg og Nina har alikevell hatt gleden av å være mannskap ein liten periode i Juli 06, og håpe å få lov å være med Øystein igjen, ein eller aen passande gang.

Men i mellomtida så får tida her hima på Karmøy gå sin gang. Eg får krysse meg nedover Karmsundet og sløre litt tilbake, med mitt andre lille skip, ein Fabola Campus 650, (21 fot...dvs 1 fot mindre enn Valkyrien!) eller ta noen paddletak med kajakken! Stort sett tror eg nok til går til å sitte i ein Audi A4, å bremse og styre litt unna ting og tang elevene ikke har klart å få med seg:)...grett nok det!

Takker for den flotte turen me fekk sammen med Øystein i sommer, og håper eg slipper å ligge i "krematoriet" neste gang eg mønstrer på....

Stuert
Nina Bentsen

Født: 1980
Oppvokst: Vea, Karmøy
Tlf: 41 23 75 17
Mønstringsperiode: 18.juli 2006 til 02.august 2006
Avlagt distanse: 332 nm

Tilbake