Valkyrien

.Førstehjelputstyr og medisiner

Det kan være vanskelig å begrense seg på hva man skal ta med seg i førstehjelpsskrinet.
Men det som eg har satt opp er hentet fra erfaringer fra andre som hat vært på jordomseiling, og i samarbeid med lege og apotek.

Reseptfritt

Ulike typer plaster, sportstape, stripstape, kompresser, gassbind, enkeltmannspakker, plaster ved brannskade, rene nåler, venfloner, støttebandasjer, pyrisept, paracet, myggmiddel, solkrem, saks, pinsett, sysaker, termometer, nesedråper, sårsalver, middel mot og for diarè, øyedråper, engangshansker, renseservietter, munnmaske ved munn til munn.

På resept

Adrenalin, Voltaren øyedråper, Kloramfenikol øyesalve, Klacid mot bihule- hud og luftvei betennelser og klamydia, Diclocil mot hudinnfeksjon, Xylocain bedøvelse, Sofradex ved ørebetennelse, Bactrim ved luft og urinveisinfeksjon, Prednisolon ved allergiske reaksjoner, Ibumetin ved smerter, Apocillin en penicillin, Synalar mot utslett, Kenacort ved munnsår, Flamazine ved brannsårskifte, Malarone tabletter, Cetirizin mot allergi, Novaluzid ved halsbrann og sure oppstøt.

Vaksiner

Her har eg listet opp de vaksinene som eg trenger og ta før min tur starter. Dette vil jo bli noe individuelt hva hver og en mener er nødvendig og ta. Men de vaksinene som eg har valgt å ta ligger listet opp på Folkehelseinstituttet.
Eg har også snakket med min lege og funnet ut at etter den ruta eg har valgt og dra, så er disse vaksinene tilstrekkelige.

• Hepatitt A og B
• Poliomyelitt
• Difteri og Tetanus
• Tyfoidfeber
• Gulfeber
• Meningokokk
• Japansk Encefalitt

Eg har også med tabletter mot malaria.

Det som en må være oppmerksom på er at Hepatitt B må en starta med helst 7 – 8 måneder før avreise. Det skal tas 3 vaksiner mot Hepatitt A og B. Den første 7 måneder før avreise den neste 1 måned etter dette og den siste 6 måneder etter nummer 2.

Det er kostbart og vaksinere seg. Først må man ha en legetime for og få utskreve resepter så skal en bestille og betala vaksinene. Deretter skal en betala for og få de satt på legesenteret.

Her kommer en liste satt opp på hva en total vaksinering kommer på. Regnet ut fra de vaksinene som er listet opp ovenfor.

Legetime for å få resepter150,-
Vaksiner og malaria tabletter3.300,-
Vaksinering310,-
Total sum3.760,-

Eg var heldig, for det koster egentlig 110,- pr. sprøyte som skal settes. Eg betalte kun 110 ,- pr. gang eg var og satt vaksiner. Det blei 10 sprøyter totalt.
Prisene vil nok variere etter hvor i landet man bor. Det en skal huske er at det er mye rimeligere å kjøpe vaksinene på apoteket enn å kjøpe de hos legen.

Tilbake